Govor predsednice na 10. obletnici kluba

NataliaZ velikim veseljem vas pozdravljam na današnjem praznovanju 10. obletnice delovanja Strokovnega kluba poslovnih sekretark in tajnic Maribor, katerega smo združile s srečanjem tajnic Slovenije. Dobrodošli!

Danes smo se zbrali na tej lepi lokaciji, kjer se bomo lahko družili, se nasmejali, pogovarjali in zabavali.

Uvodoma se želim malo sprehoditi po zgodovini našega kluba, da se spomnimo naših začetkov.

16. septembra 2003 so se sestale pobudnice za ustanovitev mariborskega kluba poslovnih sekretark in tajnic ter skupaj s predstavnicama zveze Zoro Pliberšek in Jožico Bokša sprejele pomembne odločitve v zvezi z ustanovitvijo mariborskega kluba. Iniciativni odbor je po nekaj sestankih in izvedbi vseh potrebnih aktivnosti sklical ustanovno skupščino. Tako se je 10. novembra 2003 v hotelu Habakuk ob jesenskem posvetu „Kaj mora vedeti dobra tajnica" rodil naš Strokovni klub poslovnih sekretark in tajnic Maribor.

Na ustanovni skupščini je bilo prisotnih 53 od skupno 61 članic kluba, vse predsednice klubov, predsednica in namestnica Zveze tajnic Slovenije, predstavnici Planeta GV in predstavnica revije Tajnica, ki se je kasneje preimenovala v Poslovna asistenca. Ustanovna skupščina je potekala svečano, v dobrem vzdušju in s ponosom članic iniciativnega odbora, katere so bile tudi posebej vabljene na današnje srečanje.

Jubilej našega kluba danes praznujemo skupaj z vami, kar nam je v posebno zadovoljstvo.

Prva predsednica in ustanovna članica je bila Tanja Sever. Leta 2005 je krmilo prevzela Jerica Damiš, nato Melita Pediček Špindler ter Darja Vrečko. Od aprila lani vodim klub jaz.

V 10 letih smo se izobraževale na različnih področjih ter se vsako leto veselile ter redno udeležile našega največjega kongresa v Portorožu. Sodelovale smo na humanitarnih akcijah, pogozdovale, se povezovale z drugimi klubi, se družile na izletih, kulturnih ali športnih dogodkih, tkale prijateljske vezi, si nudile pomoč in podporo ter sodelovale na poklicnem področju. Bilo je mnogo lepih trenutkov, ki se jih rade spominjamo.

Ponosne smo, da imamo v svojih vrstah članice, ki so prejele nagrado v konkurenci najboljših diplomskih del, priznanje za komunikacijsko odličnost v poslovni asistenci, članici, ki sta na izboru za Tajnico leta osvojili drugo in tretje mesto ter kar 5 članic, ki so osvojile laskavi naslov Tajnica leta – nazadnje maja letos naša Tanja Vogrinec, za kar ji še enkrat čestitam.

Danes pa smo ponovno dokazale, da se tajnice, poslovne sekretarke in asistentke zavedamo tudi svoje družbene odgovornosti, predvsem pa, da imamo široko srce ter da smo izredno močne, ko se povežemo. Pregovor pravi: kar seješ, to žanješ. Danes smo sejale človekoljubnost, empatijo, nesebičnost, velikodušnost, sočutnost in predvsem ljubezen.

Pokazale smo, da nam ni vseeno. Lepo je bilo videti vaše nasmejane in žareče obraze ter neverjetne količine hrane, zbrane za socialno ogrožene družine v Mariboru. To bo naša srca še dolgo polnilo z občutkom sreče in zadovoljstva. Najlepša hvala za vašo pripravljenost pomagati. Hvala, da smo skupaj zasejali iskrico upanja in ljubezni.

Naj končam z mislijo, izrečeno ob ustanovitvi našega kluba:

Zalijmo to seme, da zraste v lepo košato drevo z imenom Strokovni klub poslovnih sekretark in tajnic Maribor v parku z drugimi, ki se imenuje Zveza tajnic Slovenije.

In po svojih močeh smo se trudile, da smo to seme kar pridno zalivale.

V spomin na današnje srečanje imate ob svojem pogrinjku majhno pozornost našega kluba. Organizirale smo tudi skromen srečelov, za katerega vam bomo kmalu razdelile številke. Dobitke lahko dvignete v tem prostoru tukaj na moji desni po končanem programu.

Vsem članicam se za dosedanje aktivno delo, pomoč in sodelovanje iskreno zahvaljujem. Hvala tudi vsem drugim, ki ste danes tukaj in se veselite ter praznujete z nami. Naj bo današnji dan nov kamenček v mozaiku prijetnih spominov.

Maribor, 19. 10. 2013

Natalia Zorko,
predsednica

 

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih