Dobrodelna akcija

Drage kolegice,

kot veste je letošnje jesensko srečanje tajnic v Mariboru. Veselim se srečanja, saj bomo istočasno še obeležili 10. obletnico Strokovnega kluba tajnic in poslovnih sekretark Maribor. Lepo se bomo imeli. Zabavale se bomo, se smejale in uživale v družbi svojih stanovskih kolegic iz cele Slovenije.
Kot Mariborčanka pa vidim, čutim in slišim še nekaj drugega. Žalost, skrbi, pomanjkanje. V lepem mestu Maribor živi veliko družin v stiski. Brezposelnost je narasla na 33%. Za preživetje se morajo po pomoč obračati na Rdeči križ, ki pa prav tako že ima velike težave pri zagotavljanju zadostnega števila prehrambenih paketov.


Pomoč s strani enega posameznika je majhna, pomoč velikega števila posameznikov pa je lahko ogromna. In v Zvezi tajnic Slovenije nas je veliko posameznic. In to takšnih, ki rade stopimo skupaj in nekaj naredimo, kajne?! Saj veste – skupaj smo močne!
Zato je moja iskrena želja, da naše letošnje jesensko druženje oplemenitimo še z dobrodelno akcijo:

ZBIRANJE HRANE

Prosim vas, da v protivrednosti 1 – 2 eur (to sta 1 ali 2 izdelka) kupite hrano z daljšim rokom trajanja. Na primer: moka, sladkor, olje, testenine, riž, marmelada, čokolino, mleko itd. po vaši lastni izbiri. Za vsako od nas sta 1 – 2 eur malo, a skupaj bo to nakupilo kar nekaj hrane. Zbirajte lokalno v svojem Klubu. Na dan jesenskega srečanja boste kolegice, ki se ga boste udeležile, zbrano hrano pripeljale s seboj v Maribor, kjer bomo še Mariborčanke dodale zbrano in vse skupaj predali predstavniku Rdečega križa.
Tudi v prihodnjih letih bi rada, da jesensko srečanje tajnic obogatimo z dobrodelno akcijo. Morda ponovimo zbiranje hrane ali pa se kakšno leto odločimo za zbiranje šolskih potrebščin. Zbrano pa predamo kakšni ustanovi v kraju, kjer bo jesensko srečanje tajnic.
Seveda bomo vedno povabili novinarje, da za naše akcije izve tudi javnost in tako obenem predstavimo Zvezo tajnic Slovenije in kaj zmoremo, ko stopimo skupaj. Saj ste za, kajne?

Drage moje kolegice, že danes se vsaki posebej in vsem skupaj, iskreno zahvaljujem za sodelovanje pri letošnji akciji zbiranja hrane za mariborske družine!

vaša
Suzi Zevnik,
predsednica Zveze tajnic Slovenije

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih